Duitsland veelzijdig vakantieland

Duitsland mag zich vandaag de dag tot de populairste vakantielanden rekenen. Dit was in het verleden wel anders. Toen had het een oubollig imago en was absoluut niet hip te noemen. Tegenwoordig is dit dus wel anders en behoort het steevast tot een veel bezocht land. Duitsland is namelijk enorm veelzijdig en heeft een rijke geschiedenis. Het land is snel te bereiken en leent zich daardoor uitstekend voor een korte vakantie of weekend weg.

Van hippe steden tot romantische dorpjes

In bruisende steden als Berlijn, Hamburg en Keulen bent u zo een paar dagen zoet met een stedentrip. Deze steden kennen naast veel historie ook veel moderne culturele zaken als kunst, mode, en art en design wat veel jongeren en studenten trekt. Duitsland heeft landschappelijk gezien ook enorm veel afwisseling en diversiteit te bieden. Van het vlakke noorden wat toch wat Nederlands aandoet tot het Alpenlandschap met zijn hoge pieken en diep dalen in het zuiden. In het midden van Duitsland liggen de laag- en midden gebergten zoals de Harz, het Zwarte Woud de Eifel om een paar bekende voorbeelden te noemen. Veel van dit landschappelijk schoon en bijbehorende natuur is beschermd gebied doordat het de status heeft gekregen van Nationalpark.
Van deze Nationalparken zijn er in geheel Duitsland de nodige te vinden. Voor natuur en rustzoekers is Duitsland een aangenaam vakantieland. Dit geldt zeer zeker ook voor mensen die van kloosters en kastelen, oude steden met hun kerken en paleizen en van idyllische vakwerkdorpen houden. Het aanbod aan cultureel en historisch erfgoed is namelijk enorm.

Goed en betaalbaar eten

Ook staat het land bekend om de culinaire specialiteiten zoals de beroemde Duitse worsten, de bekende kartoffelsalade of een van de lekkere taarten, in Duitsland kuchen genoemd. Daarnaast hebben de Duitsers een reputatie hoog te houden als bier minnend volk. Bijna elk dorp had in het verleden zijn eigen bierbrouwerij en in de wat grotere steden zaten er meerdere. Ook tegenwoordig kent Duitsland nog veel biermerken. Wel moet gezegd worden dat de wijndrinkers ook hun best doen. Deze drank heeft de afgelopen decennia ernorm aan populariteit gewonnen. Duitsland kent namelijk een aantal beroemde wijnstreken zoals de
Moezelstreek en de Rheingau waar heerlijk, voornamelijk witte wijnen worden gemaakt die de hele wereld overgaan. Het Duitse eten en drinken is doorgaans van uitstekende kwaliteit en is ook nog eens te krijgen voor hele schappelijke prijzen.

Duitsland

Zoals u heeft kunnen lezen is Duitsland ontzettend veelzijdig en heeft het voor elk type vakantieganger wel iets te bieden. Kijkt u eens rustig op deze website rond en doe vooral inspiratie op. Voor u het weet geniet u dan een welverdiende break bij onze oosterburen.

Ook interessant