De leukste wintersport boek je zo

 

Wil je binnenkort op wintersport gaan. Dan hebben wij hier een aantal tips om je vakantie nog mooier te maken. Want door slim te kiezen, haal je het maximale uit je budget en aantal dagen.

  1. Locatie, locatie, locatie
    Vakantiehuizen verder weg van de pieste, zijn goedkoper. Maar besef je wel dat je elke dag dat je daar bent meer tijd kwijt bent om te doen waar je voor komt. Soms is het handig om toch iets meer te investeren in een huisje waarbij je alleen maar de deur uit hoeft te stappen en aan de gang kan gaan. Bijvoorbeeld een huisje wat dicht bij de skielift ligt. Want op vakantie is tijd geld.
  2. Ga met de auto
    De meeste wintersport gebieden zijn prima vanuit Nederland met de auto te bereiken, het is goedkoper dan vliegen en je bent er sneller. Want je hoewel een vliegtuig soms wel 1.000 km per uur kan, hoef je niet te wachten en 3 uur van tevoren aanwezig zijn. Ook hoef je niet moeilijk te doen met een taxi of bus om op je uiteindelijke bestemming te komen. Kortom als je geen probleem hebt met autorijden en je auto voorzien is van sneeuwkettingen en winterbanden. Ga dan lekker met de auto. Je hebt dan meer tijd over om te genieten
  3. Slim tanken
    Als je dan met de auto gaat, tank dan pas als je in het buitenland bent. Want benzine en lpg zijn goedkoper over de grens dan in Nederland. Het hangt een beetje af waar je naartoe gaat, maar als je langs Luxemburg gaat, omdat je skiegebied in Zwitserland ligt. Dan is de prijs daar tot wel 33% goedkoper. Handig voor de heen en terugreis.

Goedkoop op wintersport

Wintersport is over het algemeen niet goedkoop. Maar er zijn zeker dingen die je kan doen. Als je vaker gaat, kan het lonen om in eigen spullen te investeren. Vooral als je die zelf kan meenemen met de auto. Dat is veel goedkoper dan iedere keer huren. Ook is het slim om optijd te boeken. Zo’n beetje 4 maanden voor je op reis wilt, zijn de huisjes het scherpste geprijsd. Boek je eerder, dan is de prijs nog aan de hoge kant, boek je later. Dan gaat de verhuurder sneller uitverkocht zijn, met als gevolg een hogere prijs.

Kijk voor scherpe prijzen ook op: goedkope wintersport vakanties

Deze spullen heb je zeker nodig

Naast spullen om te skieen, moet je ook denken aan warme kleding zoals een jas, skiebroek, muts en skiebril. Ook een creditcard, mobiele telefoon en kaarten zijn handig om mee te nemen. Zo kom je op vakantie niet voor verrassingen te staan.